Nachádzate sa tu:Hlavná stránka»Blog»SAT TV»Príjem SAT TV v PC - 4. diel: Anysee E7 CI Plus
27.12.2011

Príjem SAT TV v PC - 4. diel: Anysee E7 CI Plus

Napísal(a) 
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Dnes si predstavíme zaujímavú USB satelitnú kartu s CI modulom a čítačkou kariet.

Úvod

Obrovskou výhodou externých kariet je, že sa dajú pripojiť cez USB kábel k rôznym typom počítačov, HTPC, notebookov ai. Okrem toho sa dajú ľahko prenášať a použiť na rôzne ďalšie situácie (napr. ako náhrada profesionálneho satfinderu pri inštalovaní paraboly ai).

Základné informácie:

  • Web výrobcu: anysee.com
  • Podpora DVB-S/S2(MPEG-2 and MPEG-4/H.264) vysielania
  • HDTV príjem MPEG-2 a MPEG-4/H.264 TV kanálov
  • Širokouhlý obraz (16:9 pomer strán)
  • Plná podpora Windows7 vrátane 32bit a 64bit
  • Možnosť sledovania bezplatných aj platených kanálov
  • Dostupnosť Media Center vo Windows XP Media Center Edition 2005, Windows Vista a Windows 7
  • Integrovaný CI slot (pre CAM moduly) a CR slot (čítačka kariet) na sledovanie platených kanálov
  • Nahrávanie a prehrávanie s funkciou Time Shift
  • Nahrávanie súborov (vo formátoch MPG, TRP)
  • Podpora DiSEqC 1.0 & 1.2, USALS

Ďalšie informácie:

  • Snímanie obrazovky (súborový formát BMP)
  • Teletext
  • EPG (Electronic Program Guide)
  • Funkcia časovača
  • Horúce klávesy
  • Titulky
  • podpora ovládačov BDA
  • sledovanie TV cez USB 2.0 port

Kupujeme kartu

Na poľských weboch majú Anysee E7 S2 CI+CR (teda aj s čítačkou kariet) za skvelých 98 Eur (116,55 s poštovným - kuriér GLS). Tak som jednu objednal. Keď to porovnáme s inými USB kartami, tak väčšinou sa vyrábajú len s CAM modulom (napr. QBOX) v cene od 100 Eur. Nižší model - Anysee E30 S2 Plus (tj bez CAM modulu, len s čítačkou kariet) sa predáva od pribl. 70 Eur atď. Takže je to veľmi zaujíimavá ponuka.

Spomínaná E30 mala problémy v programe DVB Dream, s novými ovládačmi a prehrievaním. Takže som bol zvedavý, ako na tom bude novší model.

Pozn.: Kartu som uhrádzal cez Paypal, neoplatí sa kupovať na dobierku - kuriér resp. predajca si nahodia vlastný kurz (inak by stála 130 Eur vrátane poštovného).

Ako to nakoniec dopadlo

Karta mi dorazila za 3 dni a mám s ňou aj pozitívne aj negatívne skúsenosti.

Plusy

+ Kvalitné vyhotovenie
+ Skvelý diaľkový ovládač, s veľkým množstvom funkcií (lepší na PC asi nenájdete)
+ V programe DVB Viewer 4.9 Pro pracuje bezchybne vo všetkých Windows (tj XP/7 32bit/7 64bit), vrátane čítačky kariet (použil som karty Sk*link 0D03 aj 0D96 a pluginy ACamd+SPlug), fungujú aj pluginy na zdielanie a emu. Dá sa rozchodiť aj diaľkový ovládač, treba však zohnať špeciálny plugin anysee.dll (a v nastaveniach vstupu manuálne nakonfigurovať jednotlivé tlačítka)
+ Okrem toho sa na rozdiel od staršej E30 neprehrieva.
+ Fungujú aj originálne ovládače z priloženého CD, aj najnovšie z webstránky výrobcu.

Mínusy

- Cena (síce v porovnaní s inými kartami pre PC je jedna z najnižších, ale zároveň za rovnakú cenu sa dá už dnes zohnať pomerne luxusný stolový prijímač)
- rezidentný program CNO, ktorý sa nainštaluje s drivermi a umožňuje napr. diagnostikovať sloty CI a CR, spôsobuje problémy diaľkovému ovládaču a je lepšie ho odstrániť zo zoznamu automaticky spúšťaných procesov
- V programoch Progdvb 6.8 a DVBDream 1.7a ide karta len so starým driverom z 25.3.2011, dostupným zo stránky výrobcu, aj to len čiastočne a len na 32 bit XP/Win7: v ProgDVB napr. nefunguje mdplug a diaľkový ovládač (možno sa dajú na to zohnať knižnice, nenašiel som zatiaľ), v DVB Dream idú len niektoré transpordéry (resp. driver nepodporuje disqc).
- Pod 64bit Win7 je karta okrem programu DVBViewer nepoužiteľná.

(Pozn. Žiaľ, v programe DVB Viewer sa tlačítko OK nedá nakonfigurovať súčasne na zobrazenie zoznamu kanálov a zároveň ako potvrdzovacie v OSD menu, to však nie je vinou karty, ale nedostatok programu, ktorý sa vyskytuje aj s inými kartami).

Záver

Kartu som testoval len v najvýznamnejších programoch. Karta funguje aj pod Media Center. Okrem toho možno použiť aj programy tretích strán, resp. originálny softvér, dodávaný na priloženom CD, ktoré však nedosahujú kvality spomínaných troch programov.

Anysee E7 S2 Plus je vo svojej kategórii raritou - ako jediná na trhu spomedzi USB zariadení obsahuje okrem CI slotu pre CAM moduly aj čítačku kariet. CI modul som však zatiaľ neskúšal, výsledky prípadného testu budú doplnené neskôr.

Pre tých, ktorý potrebujú externú satelitnú kartu s čítačkou kariet aj CI slotom a majú zakúpený program DVB Viewer, kartu smelo odporúčam. V opačnom prípade budú musieť siahnúť po inej karte - napr. QBOX od firmy TBS s integrovaným CI slotom, doplnenej externou čítačkou kariet - napr. Phoenix, Smargo atď. Hlavným dôvodom problémov totiž nie je chyba karty, ale zatiaľ malá softvérová podpora v programoch na príjem satelitnej TV.

Prečítané 10991 x Naposledy zmenené 01.10.2012